Brandwerende coating en beplating

 
Brandwerende beplating is op veel terreinen inzetbaar. Of het nu gaat om kachels, keukens, draagconstructies, brandscheidingen of vlamschermen, brandwerende plaat is inzetbaar. Brandwerende plaat beschermd tegen vlamdoorslag en instortingsgevaar tijdens een brand.
 
HPS heeft twee plaattypes in haar leveringsprogramma.
 
Tecbor
De Tecbor plaat is een magnesiumoxyde onbrandbare plaat. Deze plaat is te verkrijgen in de diktes 10, 12, 15, 20, 30, 40 en 50 mm. Op verzoek is ook 25 mm leverbaar. De Tecbor heeft uitstekende isolerende en vlamwerende eigenschappen en kan met relatief dunne diktes het werk doen. Her verwerken van de plaat is eenvoudig. Oplossingen tot en met 240 minuten behoren tot de mogelijkheden.
 
  • Standaard afmeting 2300x1220 mm
  • Lengten tot 2700 mm zijn leverbaar
  • 600 mm brede platen zijn leverbaar
  • De plaat is leverbaar met een afgeschuinde kant (AK)
 
Silboard
Silboard is een calcium-silicaat onbrandbare plaat. Het is een plaat die op dit moment nog wordt ingezet voor het beschermen van luchtkanalen en kabelgoten/ladders. De plaat is zeer licht en dat is belangrijk voor het minimaliseren van het gewicht op de kanalen en ladders.
De plaat is verkrijgbaar in de dikten 20, 25, 30, 40 en 50 mm.
 
  • Standaard afmeting 1220x800 mm

Brandwerende staalcoating
 
Voor het beschermen van staal wordt ook Intumeserend coating gebruikt.
Mercor produceert de Polylack A, een oplosmiddelhoudende één componenten brandwerende coating, en de Polylack W. Deze laatste is een watergedragen brandwerende coating en is ook een één componenten coating.
Het Nederlands arbeidsrecht verbied het gebruik van een oplosmiddelhoudende coating in een binnen situatie en daar wordt dus op grote schaal een waterproduct toegepast.
 
De Polylack W en Polylack A zijn een coatings waarmee een bescherming van EI60 eenvoudig haalbaar is. De coating heeft als ondergrond een Alkyd zinkfosfaatprimer of een epoxyprimer. Twijfelt u over de ondergrond vraag dan ons advies hierover. De afwerking kan met een goede kwaliteit aflak. Let op maximale dikte aan aflak bedraagt 120 mu droge laag.
 
Per profiel kunnen er grote verschillen zijn in de laagdikten. U kunt ons een materiaallijst mailen waar wij dan de toe te passen droge laagdikten alsmede het te verwachten theoretisch verfverbruik op zullen vermelden.
Op de datasheet van de coating staan twee algemene laagdikten aangegeven voor de 30 en 60 minuten bescherming. Ook deze kunt u hanteren. Het verdient aanbeveling om bij grotere oppervlakten laagdikten toe te passen die zijn berekend per profiel. Daarmee kunt u in sommige gevallen aanzienlijke kosten besparen.

http://www.hps-bcb.nl